Konut kapıcılığında yeni gelişme

Konut kapıcılığında yeni gelişme
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından konut kapıcılığı ve apartman yönetimi işyerlerini 01 Mart 2019 tarihinden önce tescil edenler kolay işverenlik kapsamına alındığı açıklandı.

KOLAYLIK SAĞLANACAK

SGK yetkilileri yaptığı açıklamada, 1 Şubat 2019 tarihinden önce tescil edilmiş konut kapıcılığı işyeri işverenlerinin kolay işverenlik kapsamına geçişte yeniden işyeri bildirgesi ve sigortalı işe giriş bildirgesi vermelerine gerek bulunmamaktadır. Ancak tescilli işyerlerinde yeni bir sigortalı çalıştırılmaya başlanılması halinde sigortalı işe giriş bildirgesi verilecektir” dedi. İlk defa sigortalı çalıştırılmaya başlanılması sebebiyle işyeri tescili yapması gereken ve kolay işverenlik kapsamına dahil olmak isteyen apartman yönetimlerinin, e-Devlet üzerinden işyeri tescil başvurularını yaparak otomatik kolay işverenliğe geçebileceklerini açıkladılar.

g2-1000x666.jpg

GİRİŞ BİLDİRGESİNE GEREK KALMAYACAK

Bir diğer kararda ise yetkililer, işverenlerden işyeri ve sigortalı işe giriş bildirgesi alınmayacağını bildirdi. “5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında konut kapıcılığı işyerlerinde aylık prim ve hizmet belgesi/muhtasar ve prim hizmet beyannamesi Kuruma verilmeyecektir.” İfadelerine yer verildi.

54434.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.