Kırıkkale’de öğretmenler iş bırakacak

Kırıkkale’de öğretmenler iş bırakacak
 Haber Merkezi
Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ayşe Avcı, “Okulda şiddetin hedefi olan bir meslektaşımız daha hayatını kaybetti! okulda şiddet sona ermeli, can güvenliğimiz sağlanmalıdır” dedi.

CUMA GÜNÜ ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKACAK

Avcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmiştir. Eğitim Sen olarak İbrahim Oktugan öğretmenimizin ailesi başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza ve eğitim camiasına başsağlığı diliyor, okullarda yaşanan şiddetin sona ermesini ve can güvenliğimizin sağlanmasını talep ediyoruz.”

ÖĞRETMENLERİMİZİ HEDEF ALMIŞ DURUMDA

Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır. Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde, başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu vardır. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında yer alan şiddet olgusu, eğitim kurumlarını, okullarımızı ve öğretmenlerimizi de hedef almış durumdadır.”

kirikkalede-ogretmenler-is-birakacak-1.jpg

BİRLİKTE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

Eğitim Sen Genel Merkezi diğer sendikaların başkanlarını arayarak ortaklaşma davetinde bulundu. Bugün İstanbul’da düzenlenecek cenaze törenine MYK düzeyinde ve İstanbul şubelerimiz kitlesel katılım sağladı. Genel Merkezimizce Perşembe günü mecliste partiler ziyaret edilerek basın toplantısı yapılacaktır. Cuma günü ülke genelinde 1 gün iş bırakarak basın açıklaması yapacağız. 10 Mayıs Cuma günü iş bırakarak saat 11.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklamasında buluşacağız. Eğitim emekçilerine yönelik şiddet konusunda eğitim emekçilerini ve tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.