Kırıkkale Üniversitesi ve Kosova’dan ortak protokol

Kırıkkale Üniversitesi ve Kosova’dan ortak protokol
 Haber Merkezi
Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani ve beraberindeki heyet Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan'ı ziyaret etti.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Arif Murrja, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Serdan Kervan ve Dr. Öğr. Üyesi Adeline Rakaj, Genel Sekreter Nexhmedin Krasniqi, Mütevelli Heyeti Üyeleri Doç. Dr. Sadık Maloku, Doç. Dr. İsuf Lushi, Dr. Öğr. Üyesi Jasmin Jusufi ve Dr. Öğr. Üyesi Vilson De Marku’nun katıldığı ziyarette Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan ile Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer hazır bulundular.

kirikkale-universitesi-ve-kosovadan-ortak-protokol-1.jpg

ÇALIŞMALAR HEMEN BAŞLAMALI

Misafirlerimize Ülkemizin gurur kaynağı TCG Anadolu ve Cezeri projelerine ait görselleri tanıtarak söze başlayan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversitemizde yapılan çalışmaları misafirlerimize aktardı ve Rektör Doç. Dr. Mentor Alishani'den Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Rektör Doç. Dr. Mentor Alishani ve ekibine teşekkür eden Aslan, iki Üniversite arasında proje fikirlerinin hayata geçirilmesi yönünde bir an evvel çalışmalara başlanması gerektiğini vurguladı.

İKİ ÜNİVERSİTE DESTEK SAĞLAYACAK

Daha sonra, Dış İlişkiler Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Üniversitemiz ve uluslararasılaşma çalışmalarımız hakkında bilgi verdi. Ortak fakülte ve programlarla ilgili yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. Proje ortaklıklarının yanı sıra, öğrenci ve personel değişimi, ortak sempozyum ve kongre düzenlenmesi ve Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi’nde yeni açılacak programlara Kırıkkale Üniversitesi’nin de destek verilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

kirikkale-universitesi-ve-kosovadan-ortak-protokol.jpg

KOSOVA HARİTASI TABLOSUNU HEDİYE ETTİ

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme sonunda Rektör Aslan, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Arif Murrja’ya ülkemizin ilk yerli ve milli 5.nesil savaş uçağı KAAN'ın maketi, Rektör Doç. Dr. Mentor Alishani’ye ahşap yöresel müzik aleti seti ve Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Serdan Kervan ve Dr. Öğr. Üyesi Adeline Rakaj’a kahve takımı hediye etti. Rektör Doç. Dr. Mentor Alishani ile Doç. Dr. Arif Murrja da Rektörümüze, Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi plaketi ve Kosova’ya özgü taşların kullanılarak hazırlanan Kosova haritası tablosunu hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.