İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İş İlanları

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İş İlanları
İş sağlığı ve güvenliği, yasalarca belirlenen şekliyle kamu kurum ve kuruluşları ya da özel sektör ayrımı olmaksızın küçük, orta, büyük işletmelerin tamamında dikkate alınması gereken bir konudur.

İş sağlığı ve güvenliği, yasalarca belirlenen şekliyle kamu kurum ve kuruluşları ya da özel sektör ayrımı olmaksızın küçük, orta, büyük işletmelerin tamamında dikkate alınması gereken bir konudur. İşverenler, işveren vekilleri, memurlar, işgörenlerin tamamı, stajyer ve çıraklar da dahil olmak üzere tüm çalışanların mesailerini bu kanuna uygun ortamda sürdürmeleri gerekir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği iş sağlığı ve güvenliği uzman ve teknikerleri, kurum ve kuruluşlarda görev alır. İSG uzmanı olmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İş Sağlığı Genel Müdürlüğünün görevlendirdiği bir eğitim kurumundan belge alınması gerekir. Mühendis, mimar ya da teknik öğretmenlerin bu alanda çalışması mümkündür. Aranan şartlar arasında Fizik, Kimya, Biyoloji ya da İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünden mezun olmak yer alır.İSG programına katılan adaylar gerekli şartları tamamladıktan sonra belgelerini almaya hak kazanır. Kariyerinize iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak devam etmek istersen isinolsun.com üzerinden iş sağlığı ve güvenliği uzmanı iş ilanlarını inceleyebilirsin

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının Rolü
Özel sektör, kamu ayrımı olmaksızın her iş yerinde çalışanların tamamı için dışarıdan gelebilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik bütün tehditlerin öngörülüp düzenlenmesi ve kazaların minimuma indirilmesi gerekir. Bu sürecin doğru şekilde planlanıp uygulanması için istihdam edilen iş sağlığı ve güvenliği uzmanları gerekli eğitimi alıp yasal süreçlere hakim olan donanımlı kişilerdir. İş anındaki süreçlerle ilgili bilgi sahibi olup tehdit ve tehlikeleri doğru analiz etmek ve raporlamak, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı için en önemli kriter olur. İlgili bölümlerden mezun olmuş ya da eğitimini iş sağlığı ve güvenliği bölümünde tamamlayıp gerekli belgelere sahip adaylar İSG uzmanı statüsü için başvuruda bulunabilir. Bu alanda çalışmak için gerekli eğitim ve niteliklere sahipsen isinolsun.com üzerinden yaşadığın şehirde yer alan iş sağlığı güvenliği iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

İSG Uzmanları Nasıl İş İlanı Bulur?
Gerekli eğitim ve donanıma sahip adaylar arasındaysan tercihlerin doğrultusunda sektörleri analiz edebilir, yer almak istediğin firma ve şirketlerle isinolsun.com üzerinden iletişime geçebilirsin. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görev almak konusunda kararlı her aday gibi bu pozisyon için gerekli niteliklere sahip olmak için donanımlarını artırarak başvurunun diğer adaylar arasında öne çıkmasını sağlayabilirsin. İSG iş ilanları arasında birçok farklı sektör ve kategoride seçenek bulmak mümkün olur. Mesleğin doğasında bulunan sorumluluk bilincine sahip olmak ve bu alanda çalışmaya istek duymak iş başvurusu süreci için doğru motivasyon olur. Firmaların ihtiyacına göre adaylarda aranacak tecrübe süresi belirlenir. Daha küçük ölçekli şirketler için tecrübe şartı aranmıyor olsa da işgören sayısının artması ve işin niteliği bu görevin verileceği İSG uzmanının kriterlerini belirler.

İSG İş ilanlarına ulaşmak için isinolsun.com’u kullanabilirsiniz: https://isinolsun.com/is-ilanlari/is-sagligi-ve-guvenligi-uzmani

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.