İkinci el otomobil fiyatlarında büyük düşüş

İkinci el otomobil fiyatlarında büyük düşüş
İkinci el araç satışında yaz sonundan itibaren durgunluk yaşanıyor. Ağustos ayında başlayan bu düşüş, Kasım ayına gelindiğinde de devam ediyor.

İkinci el araç fiyatlarında yaz sonundan itibaren başlayan düşüş, Kasım ayına gelindiğinde de devam ediyor. Galericiler, bu düşüşün fahiş araç satışını önlemek için alınan önlemlerin etkisiyle yaşandığını belirtiyor.

alim-2.jpeg

Araç piyasasını speküle etmek için açılan birçok sahte ilan tek tek yok oldu. Al-satçılar piyasadan çekildi. Satışlarda azalma yaşandı. Elinde araç bulunan vatandaşlar da yeni araç alabilmek için takas yöntemini tercih ediyor.

alim-3.jpeg

Fiyatlar en makul seviyelere indi

İMES Başkanı Hayrettin Ertemel, fiyatların en makul seviyelere indiğini belirterek, "Yılbaşından sonra, yılın ilk çeyreğinden sonra bu fiyatların tekrar toparlanarak yükselişe geçeceğini öngörmekteyiz. Vatandaşlara araca ihtiyaçları varsa almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatların bundan daha aşağıya geleceğini beklemiyoruz" dedi.

alim-4.jpeg

Yeni dönemde ikinci ve sıfır araç satışları canlanacak

Galericiler, yeni dönemde ikinci ve sıfır araç satışlarının tekrar canlanacağını belirtiyor. Bu durumun, fahiş araç satışlarının önüne geçmek için alınan önlemlerin olumlu bir sonucu olduğunu ifade ediyorlar.

arac-1-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.