Gram altın uçacak!

Gram altın uçacak!
 Muhabir
ABD'de enflasyon artış hızının yavaşlamasıyla birlikte piyasalarda oluşan olumlu hava, altın fiyatlarını hareketlendirdi.

ABD ENFLASYONU BELİRLEYİCİ OLACAK

ABD'de enflasyon, Ekim ayında yıllık bazda yüzde 3,2'den yüzde 3,1'e geriledi. Bu düşüş, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Enflasyonun yavaşlaması, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırma hızını yavaşlatabileceği ihtimalini güçlendirdi.
Faiz artışı, altın fiyatları için olumsuz bir faktördür. Çünkü faiz artışı, yatırımcıların faiz getirisi yüksek varlıklara yönelmesini teşvik eder. Bu durum, altın talebini azaltarak fiyatların düşmesine neden olabilir.

al2.jpg

FİYATLAR OLUMLU ETKİLENDİ

ABD enflasyonundaki yavaşlama, Federal Reserve'in faiz artırımına ara vereceği beklentisini güçlendirdi ve bu durum altın fiyatlarını olumlu etkiledi. Altının ons fiyatı bin 960 dolar seviyesinin üzerinde hareket ederken, gram altın ise bin 815 liraya kadar yükseldi.

al1.jpg

2 BİN TL’YE YÜKSELEBİLİR

Uzmanlar, altın piyasasının yatırımcılar için Türkiye'de ve dünya genelinde güvenli liman olmaya devam edeceğini vurguladı. Uzmanlar, 2024'te Dolar/TL'nin 30 lira 50 kuruş olması durumunda gram altının 2 bin TL seviyesini görebileceğini öngördü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.