Demiryolu-İş Sendikası İşçilerin Hakkını İstiyor

Demiryolu-İş Sendikası İşçilerin Hakkını İstiyor
 Muhabir
Demiryolu-İş Sendikası kamuda çalışan 750 bini aşkın işçiyi ilgilendiren protokol anlaşması için Türk-İş’in Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu'nun aldığı kararlardan memnun kalmadı.

İŞÇİLER SEYYANEN EK ZAM İSTİYOR

750 bini aşkın işçi aileleriyle birlikte maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtirken sendika başkanlarının ve yetkili kişilerin bir adım atmamasına tepki gösteriyor. Geçim sıkıntısı 750 binden fazla olan işçiler seyyanen ek zam taleplerinin karşılanmasını bekliyor.

DEMİRYOLU İŞ SENDİKASINDAN DESTEK

Demiryol-iş sendikası uzun zamandır zam ve vergide adalet talep eden kamu işçilerinin adalet arayışına destek verdi. Ekonomik şartlarda geçinmekte zorlanan kamu işçileri ek zam taleplerinin yanı sıra tayin hakkı, meslek kodu mağduriyetinin çözülmesi, gelir vergisinde düzenleme gibi sorunlarını dile getirerek çözüm arıyorlar. Kamu işçileri Sosyal medya hesaplarından 345 bin tweet atarak sendika başkanlarına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a talepleri doğrultusunda sorunlarının çözüme ulaşmasını sağlayacak bir çalışma yürütülmesini istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.