Delice otoyolu için bakan müjdeyi verdi

Delice otoyolu için bakan müjdeyi verdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu hakkında müjdeyi verdi. Uraloğlu, İç Anadolu Bölgesi’ni Karadeniz’e bağlayacak yolla ilgili bitirilmesi planlanan tarihi de açıkladı.

EMNİYETLİ YOL ALTYAPISI TESİS EDİYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, ülke ekonomisine katkı sağlamak için akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırdıklarını belirterek "Yollarımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak hızlı ve emniyetli yol altyapısı tesis ediyoruz." dedi. 2028'e kadar 1009 kilometre daha yeni otoyol yapmayı hedeflediklerini belirten Uraloğlu, bu kapsamda Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi ile yük ve yolcu taşımacılığını daha güvenli, hızlı ve konforlu şekilde Ankara'nın doğu ve kuzey koridoruna ve buradan da Orta Doğu ve Kafkas ülkelerine aktaracaklarını anlattı.

otoyol.jpg

KARA YOLU ULAŞIMININ GELECEĞİ

Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen de ekonomik sistemlerin üzerinde inşa edildiği temel altyapıların en önemlilerinden birinin ulaşım olduğunu vurgulayarak, farklı ulaşım türleri arasında entegrasyonu sağlayan kara yollarının, kapıdan kapıya taşıma özelliği ve tüm sektörlere sağladığı dengeli genişleme imkanıyla ekonomik ve sosyal kalkınmada önemli görev üstlendiğini söyledi.

otoyol-2.jpg

DOĞAL AFETLER ELE ALINACAK

Karayolu 5. Ulusal Kongresi'nde dünyadaki son araştırmalar, yeni uygulama tekniklerinin dikkate alınarak değerlendirileceğine işaret eden Gülşen, "Cumhuriyet'imizin 100. yılında geldiğimiz noktayla hızla dijitalleşen dünyada kara yolu ulaşımının geleceği üzerinde durulacak. Ayrıca, çağımızın en önemli gerçeklerinden biri olarak önümüzde duran iklim değişikliği ve doğal afetler yine oturumlarda ele alınacak." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.