Çorapla uyuyanlar bir daha düşünsün!

Çorapla uyuyanlar bir daha düşünsün!
Sağlıklı bir gece uykusu, yaşamınızı etkileyen belki de en önemli. Uzmanlar uyurken dikkat etmeniz gereken önemli bir noktaya parmak bastı.

1000 KİŞİDEN 18’İ ÇORAPLA UYUYOR

Uzmanlar, 1017 kişiden oluşan bir grubun uyku alışkanlıkları hakkında anket yaptı ve yüzde 18'inin çorapla uyuduğunu tespit etti. Çorap giyenlerin yüzde 70'i ise yatmadan önce temiz bir çift giyme zahmetine girmiyor, bunun yerine gün boyu giydikleri çorapla kalıyor.

623856784e3fe124c89cb4f5.jpg

BAKTERİ TESPİT EDİLDİ

Araştırmacılar, sabah 7 ile akşam 23 arasında insanların giydiği kötü kokulu çoraplardan örnek aldı ve bunların yarısının, insanlarda enfeksiyonlara neden olan bir bakteri türü olan pseudomonas aeruginosa’yı içerdiğini buldu.

SOLUNUM VE İDRAR YOLLARINI ENFEKTE EDİYOR

Mattress Next Day uzmanları, “Genellikle solunum yollarını ve idrar yollarını enfekte ediyor ve akciğerlerde enfeksiyona neden oluyor. Kirlenen ve uygun şekilde temizlenmeyen nesnelere kolaylıkla yayılabilir.” açıklamasında bulundu.

uyurken-corapla-uyumak-beyne-zararli-mi-gece-corapla-uyumak-neden-zararli-1699340523-6113.jpg

TUVALETTEN DAHA KİRLİ

Araştırmacılar ayrıca bazı çorapların temizlenmemiş TV kumandalarından bile daha kirli olduğunu açıkladı. Kumandaların “tuvaletten daha kirli” olduğu göz önüne alındığında potansiyel bir tehlike olarak görüldü. Ulusal Sağlık Enstitüleri de, pseudomonas aeruginosa’nın hamamböceklerinde ve onların dışkılarında yaygın olarak bulunduğunu bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.