Bu meyveler dünyaya ihraç ediliyor

Bu meyveler dünyaya ihraç ediliyor
Çankırı'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleriyle kurulan bir tesiste dondurulup kurutulan sebze ve meyveler, Türkiye içi satışının yanı sıra 6 ülkeye daha ihraç ediliyor.

ÇEŞİT ÇEŞİT MEYVE SEBZE KURUTULUYOR

Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi'nde 2021 yılında faaliyete geçirilen tesiste, limon, çilek, şeftali, vişne, portakal, mandalina, brokoli, bezelye, domates, havuç gibi birçok ürün kurutulurken, kurutulan ürünler ülkemizin yanı sıra Almanya, İtalya, Suudi Arabistan, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Romanya'ya gönderiliyor.

kuru-meyveler-2.jpg

25 YILLIK RAF ÖMRÜ

Firmanın kurucu ortaklarından Fatih Bostancı, bilindik yöntemlerin dışında farklı bir kurutma tesisi olduğunu belirtti. Bostancı ayrıca, dondurarak kurutma yöntemi ile meyvenin ve sebzelerin tüm besin değerinin korunduğunu, 25 yıla kadar raf ömrü getirdiklerini ifade etti.

kuru-meyveler-3.jpg

"Aileler meyve cipslerimizi tercih ediyor"

Yatırımdaki ilk amaçlarının her meyve ve sebzenin 4 mevsim yenilebilmesini sağlamak olduğunu aktaran Bostancı, şunları kaydetti: "Her ürüne 4 mevsim tüm müşterilerimizin ulaşmasını sağlayabiliyoruz. Yiyen herkesten aldığımız tepki, bu ürünün bu hale nasıl geldiği konusunda. Çok üst seviye bir ürün üretiyoruz, çok kaliteli bir ürün üretiyoruz. Kurutulan ürünlerimiz besin değerlerinin yüzde 97'sini koruyor. Onun dışında ürünlerin şeklini hiç bozmamak, aynı renk, aynı görüntü, aynı koku, aynı tat ile kuruttuğumuz için ayrı bir cazibe yaratıyor. Meyve cipsi şeklinde ürettiğimiz ürünler çocuklar için çok sağlıklı. Ürünlerimiz tüm besin değerlerini koruduğu için aileler meyve cipslerimizi tercih ediyor."

kuru-meyveler-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.