Atlı polisler göreve hazır

Atlı polisler göreve hazır
Başta toplumsal olaylara müdahale olmak üzere birçok görevde etkin rol üstlenen atlı polisler, yurtta huzur ve güven ortamının sağlanmasına yardımcı oluyor.

Tabi tutuldukları farklı eğitimleri başarı ile tamamlayan binici polisler, eğittikleri atları ile birlikte görev ve faaliyetlere hazır hale geliyor.

ASAYİŞİN SAĞLANMASINA KATKI SUNUYOR

Yurdun dört bir yanından gelen binici polis adayları, Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi çatısı altında yer alan Atlı Polis Grup Amirliğinde, birçok zorlu eğitimden geçiyor. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Eğitim Merkezi’nde 4 aylık temel binicilik eğitimi alan polisler daha sonra ise ileri düzey binicilik eğitimine katılıyor. Tüm aşamalardan başarıyla geçen binici polisler, eğittikleri ve mesai arkadaşları olarak gördüğü atları ile birlikte ülkenin farklı noktalarında görev alıyor. Başta toplumsal olaylar olmak üzere kalabalık caddelerde, parklarda, gösteri faaliyetlerinde, mitinglerde ve spor karşılaşmalarında görevlerini icra eden Atlı Polis Birlikleri, yurtta asayişin sağlanmasına büyük katkı sağlıyor.

atli-polisler-goreve-hazir.jpg

16 YILA KADAR HİZMET EDEBİLİYOR

6 ay süren temel ve ileri aşamalı eğitimlerinden geçirilen polis atları ise yurtdışından özenle seçiliyor. 4 yaşından itibaren eğitilmeye başlayan atlar, olağan dışı bir hal yaşanmadığı taktirde ise 16 yıla kadar hizmet edebiliyor. Toplumsal hizmet ve resmi gösteri amaçlı yetiştirilen atlar burada görsel, işitsel ve iklimsel unsurlara karşı duyarlı hale getiriliyor. Binicisi ile bir bütün olan polis atları, bayrak selamı, akrobatik duruş sergileme gibi sosyal becerileri de sahip oluyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.