Ara tatil ne zaman? Öğrenciler kaç gün tatil yapacak?

Ara tatil ne zaman?  Öğrenciler kaç gün tatil yapacak?
 Muhabir
2023-2024 eğitim ve öğretim yılının Eylül ayında başlamasının ardından 15 tatil öncesi öğrenciler ara tatilin ne zaman olduğunu araştırıyor. Eğitim camiasının ara tatili bu yıl hangi ayda başlayacak?

Hangi ayda tatil edilecek?

Türkiye’nin her bölgesinde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için ilk ders zili 11 Eylül’de çaldı. Okulların açılması ve aradan geçen süre zarfında eğitim camiası olduğu gibi öğrenciler dört gözle ara tatili merak ediyor. Peki ara tatil ne zaman? Kaç gün sürecek? Bütün detaylar haberimizde yer alıyor

Bakanlık takvimi açıklamıştı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgiye göre 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayıp 20 Kasım 2023’de ders zilleri yeniden çalacak. Ders zilinin ardından yoğun sınav ve ödev temposu başladı, öğrenciler de ocak ayındaki sömestr tatili ile dinlenme fırsatı bulacak. Peki, 2024 sömestr tatili ne zaman?

Ara tatil tarihi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl için yayınladığı takvime göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

15 tatil ne zaman?

Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak.

Yaz tatili ne zaman?

Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendi. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran'da tamamlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.