Çalışan emeklilere 5 bin TL müjdesi

Çalışan emeklilere 5 bin TL müjdesi
5 bin TL'lik ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verilmesi tepkilere neden olmuştu. Artan şikayetler sonrası devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi için ilgili bakanlıklara ayrıntılı çalışma talimatı verdi.

YAKIN ZAMANDA ÖDEME YAPILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kimse enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı sonrası Ocak zammı önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe sınırlarını sonuna kadar zorlayarak çalışmayan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılmıştı.

1698131250400-emekli-ikramiye.jpg

KURMAYLAR TALEBİ İLETTİ

Çalışan emeklilerin de ikramiye talepleri buna eklenince AK Partili yöneticiler, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşıdı.

6077dd9b5542802ea4d5770a.jpg

İKİ BAKANLIK HESAP YAPACAK

Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi. Erdoğan'ın talimatıyla gerekli maliyet hesaplamaları yapılacak. Çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi bütçe olanakları içinde finanse edilebilir ise değişiklik gündeme gelebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.