Emekli ikramiyeleri hesaplara yatıyor

Emekli ikramiyeleri hesaplara yatıyor
Bir kereye mahsus verilecek olan çalışmayan emeklilerin alacağı 5 bin TL ikramiye için tarih açıklaması bekleniyordu. Vatandaşlar Kasım ayıyla beraber ödemelerin yatacağı tarihi sorgularken Bakan Işıkhan tarih verdi. Peki ikramiyeler ne zaman yatacak?

“15 KASIMI GEÇMEYECEK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 11 Kasım cumartesi günü ödemelerin hesaplara geçeceğini söyledi. Çıkarılan yasaya göre emekli ikramiye ödemesi tek seferlik olacak bu yıla özel olarak ödenecek.

vedat-isikhan.jpg

ÇALIŞAN EMEKLİLER FAYDALANAMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; “Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz”. Sözlerini sarf etti.

emekli.jpg

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR FAYDALANACAK MI?

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden yararlanması planlanıyor. Buna göre çocuklu ve dul olan vatandaşların ödemeleri 2500 TL, yetim ödemesinin 1250 TL'de kalacağı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.